keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Tartu Kevättuulen liepeeseen

Aloitamme kevätseurannan ja rupeamme merkitsemään kevään edistymisen havaintoja seurantakorttiin. Jokainen kerholainen sai oman kortin, jossa on myös tietoja eläimistä ja kasveista, joita luultavasti näemme ensimmäiseksi kevään edistyessä. Luontohavaintoja voi tehdä ja merkitä korttiin kotipihassa, koulumatkalla, luontoretkellä ja aina kerhokerroilla. Muistakaa ottaa kortit mukaan kerhoon ensi viikolla, niin katsomme yhdessä, mitä havaintoja on tehty!

Pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia, joten laitoimme kasvamaan "pääsiäisruohoksi" kauran ja speltin jyviä. Muistakaa kastella kotona sopivasti: ei niin märäksi, että homehtuvat, mutta kurkistakaa joka päivä, etteivät pääse kuivumaan. Aluksi päällä voi pitää muovipussia, jossa on ilmastointireikiä. Toivottavasti pian alkaa näkyä jotain vihreää!

Viime kerralla laitetut herneet olivat jo kovasti kasvaneet. Laitoimme vielä lisää herneenversoja kasvamaan, niin myös viimeksi poissa olleet saivat oman herneviljelmän. (Ohjeet viime kerran päiväkirjassa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti